Kesän 2018 hautausmaaopastukset

Savonlinnan oppaat järjestävät myös kesällä 2018 hautausmaaopastuksia yhteistyössä Savonlinnan seurakunnan kanssa. Kierroksia järjestetään kolme Talvisalon hautausmaalla eri aihein sekä yksi kierros Kerimäen hautausmaalla.

Opastusten ajankohdat löytyvät Yleisöopastukset 2018 -välilehdeltä.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Mainokset

Kesän 2018 yleisöopastukset

Savonlinnan oppaat ry tarjoaa heinäkuussa 2018 takuulähtöinä viime kesän uutuuskierrosta Savonlinnan oopperajuhlat – kattaus savolaiseen tapaan.

Kierroksella kuulet mm. hauskoista sattumuksista kulisseissa, merkkihenkilöistä ja siitä, miten ajatuksesta järjestää ooppera savolaisessa pikkukaupungissa syntyi yksi maailman merkittävimmistä musiikkifestivaaleista.

Kävelykierroksen kesto on n. 2 h. Kierros alkaa Aleksin aukiolta, Kauppatorin rautatieseisakkeelta. Opastuksen hinta on 5 euroa / henkilö.

Ei ennakkoilmoittautumista.

Katso opastusten päivämäärät.

Kurkistuksia kotiseutuun! -retki 19.5.2018

Suositut Kurkistuksia kotiseutuun! -retket saavat jatkoa 19.5.2018.

Huom. Ohjelma muuttunut force majeure -syistä. Monninsaaren kartano jää pois ohjelmasta. Sen sijaan tutustaan Enonkosken Wanhaan Kauppiastaloon. (Päivitetty 27.3.2018)

Tänä vuonna aiheena on Emäpitäjän perukoilla, suuntaamme siis Savonrannalle ja Enonkoskelle, jotka irtautuivat Kerimäestä 1800-luvulla. Retken vierailukohteita ovat Orivirran saarron linnake, Enonkosken Wanha Kauppiastalo ja Kangassaaren lasitehdas. Kuulemme retkellä myös jouhikkomusiikkia. Retken hintaan kuuluu lounas ja iltapäiväkahvit.

Retki toteutetaan yhteistyössä Pyhän Olavin Killan ja Linnalan opiston kanssa.

Ilmoittautuminen alkaa 5.3. Linnalan sivuilla. Sieltä löydät myös tarkemmat tiedot retkestä.

Tervetuloa mukaan!

Kesä 2018

Auktorisoidut Savonlinnan matkailuoppaat toivottavat kaikki tervetulleiksi vuonna 2018 järjestettäville opastuskierroksille! Järjestämme mm. kesällä ooppera-aiheisia yleisöopastuksia. Niiden ajankohdat päivitetään sivuille kevään aikana.

Lisäksi 19.5. järjestämme Kurkistuksia kotiseutuun! -retken yhteistyössä Pyhän Olavin Kilta ry:n ja Linnalan Opiston kanssa. Ilmoittautuminen retkelle alkaa maaliskuun alussa Linnalan kautta.

Voit myös tilata ryhmällesi oman oppaan. Räätälöimme kierroksen juuri toiveidesi mukaan!

Katso lisää Opastukset-välilehdeltä.

Tervetuloa opastukselle!

Apuraha

Suomen kulttuurirahaston Etelä-Savon rahasto on myöntänyt Savonlinnan oppaat ry:lle apurahan alueellisen opastustoiminnan kehittämiseen sekä uuden rooliopastuksen luomiseen.

Apurahan turvin on tarkoitus kouluttaa jäsenistö opastamaan uutta Savonlinnaa, Kerimäkeä ja Punkaharjua, hankkia yhdistykselle kannettavia äänenvahvistimia sekä valmistella kesäksi 2014 uusi opastus. Linnankadulla joulua valmistelleet rouvat tapaavat tällä kertaa toisensa 20 vuotta myöhemmin Kirkkoniemen hautausmaalla, vaihtavat ajatuksia ajankohtaisista asioista ja kurkistavat myös Kirkkoniemen historiaan.

stipendi

Matkailuoppaan peruskurssi alkaa lokakuussa 2014

Oletko kiinnostunut oman kotiseutusi historiasta ja nykypäivästä? Jaatko mielelläsi tietämystäsi muille? Pidätkö työskentelystä erilaisten ihmisten kanssa?

Tule oppaaksi!

Matkailuoppaan peruskurssi alkaa Savonlinnassa lokakuussa 2014.

Kurssi on Suomen opasliiton sääntöjen mukainen ja sen järjestävät yhteistyössä Savonlinnan oppaat ry ja Savonlinnan kesäyliopisto. Kurssin hyväksytysti suorittanut henkilö voi liittyä Savonlinnan oppaat ry:n jäseneksi ja tätä kautta kuuluu jäsenenä myös Suomen opasliittoon. Hän saa oikeuden opastaa matkailijoita Savonlinnan alueella.

Kurssi koostuu asiantuntijaluennoista, tutustumiskäynneistä, opastusharjoituksista ja kurssityön tekemisestä. Kurssilla on kaksi kirjallista koetta, sekä opasliiton virallisten arvioijien arvioima suullinen opastuskoe.

Kurssin laajuus on 160 op. Opastusnäytön ajankohta on toukokuu 2015.

Kurssin hinta on 350€ + näyttömaksu 40€.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen Savonlinnan kesäyliopiston sivustolla.

Matkailuoppaan peruskurssi